tiistai 28. heinäkuuta 2015

Mitä moottoripyörämatka maksaa?

Matkailu on kallista, ainakin suomessa, ruotsissa ja norjassa, tavallaan... Mutta noin 600 kilometrin päivämatkoilla 100€/päivä riittää mainiosti jopa norjassa. Esimerkkilaskelma perustuu todellisuuteen, mutta ei sisällä normaalia kulumista, rengaskuluja eikä vakuutuksia.



Yöpyminen on kallein osa matkustamista, jos haluaa olla hotellissa. Leirintäalueella yöstä selviää yleensä noin 30 euron budjetilla ja sillä saa telttapaikan, suihkun, wifin ja keittomahdollisuuden. Mökki maksaa hieman enemmän. Hotelli kustantaa moninkertaisesti enemmän, tosin siihen kuuluu lisäksi aamupala. Halvinta majoittuminen olisi jonkun rauhallisen metsätien varressa, ihan oikeassa luonnossa. Tätä en ole itse vielä kokeillut, mutta kokeilen vielä varmasti.

30€ / yö

160€ / yö

Polttoaineen osuus matkakustannuksista riippuu yllättäen oman pyörän kulutuksesta. Joka taas koostuu monesta asiasta + omasta ajotyylistä. Ajamalla säästeliäästi pääsee pitemmälle.

Ruoka on lähes aina edullisinta valmistaa itse.

3€ / 800 kcal
Alla laskelma tämän vuoden norjan matkan kuluista, matka kesti 4 yötä ja 5 päivää. Yksi yö ajettiin joten sille ei ole kuluja leiriytymisestä. Kilometrejä kertyi 4500, järkevillä päivämatkoilla reissun olisi pitänyt kestää noin 7 vuorokautta. Suurin osa ruuasta kuljetettiin mukana suomesta, loput ovat jäätelöitä ja kahvia yms, naposteltavaa. Norjassa ajaminen oli suunnilleen samanhintaista kuin suomessakin. Polttoaine oli kalliimpaa, mutta keskinopeus jäi huomattavasti hitaammaksi, eli myös keskikulutus oli huomattavasti pienempi.

Todelliset matkakulut 4500 kilometrin norjan matkalle vuonna 2015.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti